Saturday, 27 October 2012

penghujung 2012..~


dengan nama ALLAH yang maha pemurah lagi maha penyayang            


assalamualaikum..
erm..rindunyea nak berblogging..hehe
oke..nak cerita sikit tentang kisah hidup aku di penghujung 2012 nie..
arinie berapa zulhijjah eak..?
erm..10 zulhijjah kan..heish tu pown lupe.,
oke..tahun nie raya yang agak 'meaningless' bagi aku.,
mak ayah aku takde kat sini..pergi haji.,
hurm..orang kate kenapa nak sedih kalau mak ayah pergi haji..
bukannyea pergi berperang pown..
senangla mulut die nak kata macam tuh..
mak ayah die still ade kat malaysia lagi..
die boleh salam dengan mak ayah die pagi raya.,tapi aku.?
menangis dalam bilik air je..haha
eish.,xdela ak buat camtuh..
haha..oke xpela..biarla kering pown airmata aku nie..
urm..sedar tak sedar kan..,
lagi berapa hari je lagi nak spm..
heish.,sangat risau..dahla xde mak nak mengadu rasa hati..
sedihla pulak..!
oke xpe hargai masa yang berapa hari je lagi yang tinggal nieh..
spm kan penentu kehidupan..
takkanla tak nak kerja kowt nanti..
tak kerja sape yang nak kan..
sekarang kan zaman moden..susahle nak cari isteri yang tak kerja
urm..sekolah pown dah nak abis..
lepas nie dah takde baju sekolah.,kasut kulit..urm.,ape lagi eak..
ha..! dah takde siren..hehe.,
tapi.,maksudnyea juga..dah takde kawan2..
takde lepak2 kat dorm..takde basuh baju same2
oke..sedih2.,
benda tu larh yang kite akan kenang sampai bile2..
adoii lupe plak..heish..
PLKN 3 bulan..ouh tidak...!
perlu ke benda alah tuh..rasenyea takde kepentingan pown..
taula tuh program kerajaan..tapi tak perlula kowt menyusahkan aku..!
erm..,sangat tak suke.,dahla merapu je benda tuh..
oke..tak nak pikir..serabut.,
yang penting sekarang ialah..SPM..kan.,btol tak.,
banyakkan berdoa.,dekatkan diri dengan ALLAH..
mulut tuh jaga..jangan bergosip.! bahaya..
nak dekat SPM nieyh..lagi dekat kite dengan ALLAH..
lagi banyak ujian yang die bagi kat kite..
ALLAH saje nak uji kite..tengok kite sabar ke tak..
kalau kite salahkan takdir kenapa sesuatu tu jadi kat kite..
cepat-cepat istighfar..insyaAllah pintu taubat tuh still terbuka
tak semestinyea orang yang buat jahat tak boleh jadi baik kan..
kite tak tau hati dan perasaan seseorang tuh..
mane tau die ade masalah laen ke..
jangan sesuka hati kite je nak menilai seseorang tuh..
bile orang tuh buat jahat.,habis nak sebar kat semua orang.
kite nie baik sangat ke sampai suka ati je nak menilai orang..
kite pown lebih kurang sama je sebab kite sebarkan sal orang kat orang laen..!
oke..sampai situ je kowt.,tak taula bile lagi nak update..hehe..
sekian wassalam..
kepada yang membaca entry ini.,
doakan saya 11A SPM ye...~hehe trima kaseh..


No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.